NL |  ENG

Kristof Van Gerven

Sinds zijn prille kindertijd heeft Kristof altijd gedroomd over vliegen. Op zijn dertiende vloog hij met radio gestuurde modelvliegtuigjes. Maar dit voldeed niet, hij wilde zelf vliegen.

Toen hij 19 jaar was, begon hij met zweefvliegen. Hij behaalde al snel zijn vergunning en vloog ongeveer 350 uur op verschillende types van oud tot modern zoals van Ka8 tot ASH25.

Enkele jaren later slaagde hij in zijn examen als privaat piloot vliegtuigen en gebruikte zijn kennis van het zweefvliegen om zwevers te slepen op het vliegveld van Zwartberg te Genk.

In 1998 studeerde hij aan de Sabena Flight Academy voor zijn ATPL theorie cursus. Na een jaar hard studeren, vertrok hij naar Los Angeles waar hij zijn FAA CPL IFR behaalde op één en twee motorige vliegtuigen. Terug in België slaagde hij in zijn Belgische praktische examens en begon zijn beroepsloopbaan op een tweemotorig toestel bij een kleine charter maatschappij.

Na een jaar vliegen werd hem een job aangeboden bij een grote cargo maatschappij waar hij eerst op Bae 146 vloog en later op airbus 300.

Later schoolde hij zich nog om tot professioneel helikopter piloot en nu deelt hij met plezier deze passie met anderen.

Tot vandaag heeft hij meer dan 3000 uur bij elkaar gevlogen in bijna alle aspecten die de luchtvaart te bieden heeft.